• Wij zijn Emolife

  Het hoofd dromend van een betere wereld.
  Het hart op de juiste plaats.
  De handen uit de mouwen.

   

 • Wij zijn Emolife

  We helpen goede doelen met hun fundraising.
  We geven trainingen, praktisch advies en maken ook zelf onze voeten vuil. 

  Bekijk onze missie

Onze missie

Dromen van een betere wereld is niet voldoende. We willen die realiseren. Zelfs in economisch moeilijke tijden zijn er volop mogelijkheden om aan fondsenwerving te doen. Daarom kiezen we ervoor om onze klanten professioneel te helpen zodat zij anderen kunnen helpen.

Hoe het begon

Twee gepassioneerde fondsenwervers met een gemeenschappelijke droom. In 2009 richtten Jan Rachels (Oxfam Wereldwinkels, Greenpeace, DDF, Music Fund, testament.be) en Griet Dobbelaere (11.11.11, DDF) Emolife op. Hun drijfveer was en is nog steeds de wil om professionaliteit binnen het fondsenwerven van en voor Belgische goede doelen te brengen. Met een zee aan ervaring staan zij stevig aan het roer van Emolife.

Onze klanten hebben allemaal dezelfde droom: een betere wereld. Denk hierbij aan traditionele goede doelen met een jarenlange traditie op gebied van fondsenwerving, maar even goed aan universiteiten, ziekenhuizen of culturele instellingen, die vandaag voor het eerst professioneel fondsen willen werven. Grote of kleine organisaties, met of zonder ervaring, zijn bij ons aan het juiste adres om hun dromen te helpen realiseren en hun fondsenwerving op de rails te zetten.

Internationale link

Emolife Nederland is dé autoriteit voor fundraisende events. Het populaire loopevent Run for Kika is ondertussen al in 6 verschillende steden te gast. Het succes van onze noorderburen beperkt zich niet tot de landsgrenzen. Met events als Duchenne Heroes, Giro di Kika, Africa Classic, ... gaat Emolife Nederland ook de internationale toer op. 

Onze focus

We werven geen fondsen om een gat in de begroting te dichten, we werven fondsen om uw dromen te realiseren. Doorheen de jaren specialiseerde Emolife België zich in friendraising, peer-to-peer fundraising en major donor strategie. We bouwen langetermijnstrategieën op tussen onze goede doelen en schenkers, filantropen, stichtingen, sponsors, bedrijven, major donors en legatarissen. We vormen de brug tussen die verschillende partijen en staan garant voor een kwaliteitsvolle opvolging.

Als u bij ons aanklopt met een specifiek project, dan werken we samen om de nodige fondsen bijeen te krijgen. Hierbij staan de langetermijndoelstellingen van de echte friendraising altijd centraal. 

Emolife kan ook uw hele fundraising onder handen nemen en maakt daarbij ook zelf de handen vuil. Op maat van uw organisatie ontwikkelen we een duurzame friendraisingstrategie en schrijven en ontwerpen alle tools. Daarnaast zoeken we stichtingen, filantropen en major donors. En we brengen alle betrokkenen als echte partners samen rond het realiseren van die gemeenschappelijke droom. 

Emolife bouwde jarenlange ervaring op in fundraising voor goede doelen en maatschappelijke organisaties. We zijn gespecialiseerd in friendraising, peer-to-peer fundraising en major donor strategie. We werken langetermijnstrategieën uit  tussen onze goede doelen en schenkers, filantropen, stichtingen, sponsors, bedrijven, major donors en legatarissen. We vormen de brug tussen die verschillende partijen en staan garant voor een kwaliteitsvolle opvolging. 

Dit kristalliseert zich in 3 werkterreinen.

Implementation

Implementation

We steken ook graag zelf de handen uit de mouwen. Dat houdt ons alert, gepassioneerd en gefocust. Indien gewenst, nemen we de uitwerking van de volledige fondsenwervende strategie of een deel ervan zelf in handen. Toch blijft ook hier het echte partnership overeind. We werken steeds met u in een team.

Consultancy

Consultancy

Emolife staat paraat met raad en daad bij concrete vragen. Analyseren van het adressenbestand, ontdekken van filantropen binnen de eigen achterban, identificeren van major donors die naadloos aansluiten bij het DNA van het goede doel, haalbaarheidsonderzoeken, … we helpen graag.

Training

Training

Emolife biedt uw organisatie gepersonaliseerde opleidingen aan rond verschillende onderdelen van de friendraisingstrategie. Iedere opleiding wordt op maat gesneden en voorafgegaan door een intakegesprek. Zo spelen we maximaal in op de behoeftes van uw organisatie.

Passie

Begeestering en passie

Verontwaardiging drijft ons positief en passioneel voort.  We helpen u enkel als wij ook in uw missie geloven. Als u ons overtuigt van het maatschappelijk belang van uw organisatie en het sneeuwbaleffect van uw acties. Pas dan vertalen wij die passie naar resultaten. 

Kennis

Maximale kennisoverdracht

We delen onze kennis en tools graag. Na een samenwerking van ± 3 jaar bent u in staat om zelf verder te gaan. Zo helpen we telkens weer andere non-profits en raken we zelf niet vastgeroest. U geven we de garantie dat u na verloop van tijd de kennis intern verankerd heeft. 

Technieken

Beproefde en innovatieve technieken

We vinden het warm water niet opnieuw uit. Als na ons onderzoek blijkt dat beproefde technieken voor u de beste resultaten opleveren, dan werken we die uit. Maar we houden ook de vinger aan de pols voor innovatieve technieken. Zo stellen we u steeds een combinatie voor die een gunstige ROI oplevert. Al spreken we liever van ROS, return on society.

Eerlijkheid

Ervaring en eerlijkheid

We praten onze klanten nooit naar de mond. We beloven geen gouden bergen. We analyseren de fondsenwerving van uw organisatie en brengen de ongezouten waarheid. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Onze ervaring leert dat verandering kan indien we samen durven dromen en springen. 

Ons team bestaat uit 6 vaste waarden: Jan, Geert, Griet, Lieze, Hans en Chris. Samen staan we voor meer dan honderd jaar ervaring op vlak van fundraising en verkoop. We hebben elk onze specialiteit. Maar 2 kenmerken hebben we gemeen: de nood aan uitdagingen en de passie voor mensen met dromen.

Ons team is meer dan de som van de delen. Jan is de éminence grise en notoire gangmaker. Geert is de allrounder die verkoopservaring met doorwrochte dossierkennis combineert. Hans biedt vanuit zijn internationale ervaring een brede kijk op de wereld. Lieze is onze enthousiaste spring-in-het-veld die er voluit en met de glimlach voor gaat. Chris is onze cultuurminnende duizendpoot met een hart voor communicatie. Griet bewaart het overzicht en loodst het schip door rustige en woelige waters. 

 • A few of our favourite things

  Griet Dobbelaere

  Griet Dobbelaere

  Mijn sneeuwbol

  Recht uit New York, de stad waar ik helemaal weg van ben en voor mij de ongebreidelde creatieve mogelijkheden van mensen illustreert. Mijn sneeuwbol is een combinatie van 2 persoonlijke mantra’s. 1: Als je door stormen moet waden in je leven, even wachten en bezinnen, rug rechten, opstaan en verder doen.  2: Als je ergens vastgeroest zit, durf veranderen, schud je gewoontes af, spring!

  Le rouge et le noir

  Toen ik bijna 20 jaar geleden de wereld van de fundraising binnenstapte, was die nog erg mannelijk en schreeuwerig vrolijk gebatikt. Hoge hakken, zwarte kledij en knalrode lippenstift zorgden voor menig opgetrokken wenkbrauw. Er werd zelfs aan mijn professionele kwaliteiten getwijfeld. Intussen is er al heel wat veranderd. Toch blijven zwart en rood eeuwig mijn kleuren.

  Kalligrafie

  Van opleiding ben ik Sinoloog. Geen evidente keuze en beroepsmatig doe ik er verder niks mee. Maar die studies hebben me deels gevormd tot wie ik nu ben. Vooral het Chinese schrift blijft me ontroeren en fascineren. De eeuwenoude tekens zijn van zo’n overweldigende simpliciteit dat ik er soms letterlijk stil van word. De beste kalligrafen vertellen met 1 borstelstreep een heel verhaal.

 • A few of our favourite things

  Chris De Cock

  Dans

  Dans is mijn fysieke basis. Moderne dans, samba, flamenco, salsa… een flow die mij tot bij mijn innerlijke energie brengt. Dezelfde flow vind ik ook terug in andere sporten die ik graag beoefen zoals yoga, skiën, wandelen. Bewegen is essentieel voor mij. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de balans die ik zoek.

  Cultuur

  Cultuur is mijn voeding. Graag word ik verrast door tentoonstellingen, een podium, plekken op de wereld. Zo maakte Havana een diepe indruk op mij en nam deze stad mij op in haar onrustige, vrolijke vibraties. Ik heb er de Cubanen leren kennen tot in hun huiskamers. Zo leef ik zelf ook het liefst, met de deur open en in verbinding met de mens en zijn omgeving.

  Mensen

  Mensen zitten in mijn hart. Als enthousiaste verbinder hou ik ervan mensen samen te brengen, zowel professioneel als privé. Daarom speelt communicatie een dagelijkse rol in mijn bestaan, liefst met humor, plezier en speelsheid. Communicatie betekent ook een altijd luisterend oor voor wie dat nodig heeft, schrijven, lezen…

 • A few of our favourite things

  Jan Rachels

  Jan Rachels

  Mijn Oxfam-vlag

  Toen ik 16 was stond ik met Tanzaniaanse koffie op de markt. Op mijn 17de richtte ik mee de Brugse Oxfam-Wereldwinkel op en op mijn 20ste was ik voorzitter van alle Oxfam-Wereldwinkels. Bij Oxfam trainde ik mijn talenten als verkoper. Toen kwam Greenpeace, Angelsaksisch  en menens, een degelijk loon maar keiharde  beoordelingen. 'Ce sont les recettes qui parlent', dat lag me wel.

  Mijn testament

  Nu nog steun ik de Wereldwinkels en beschouw ik de Brugse Oxfam als mijn kindje. Ik ben ze zo dankbaar om alles wat ik heb mogen doen en beleven dat ik ze in mijn testament gezet heb. Vrienden voor het leven, ook na het leven.  Ik vind bovendien dat ik als voorzitter van testament.be het goede voorbeeld moet geven, toch?

  Mijn fietsen

  Ik ben helemaal verknocht aan de fiets, de ouderwetse Gazelle, mijn koersfiets en de Blue Bike van de NMBS die altijd klaar staat, 7/7 24/24! De fiets van de spoorwegen is blauw met een handig zwart bagagerek. Blauwzwart dus, laat dat nu mijn favoriete ploeg zijn. Als ik de helling naar weer een tevreden klant oppuf is mijn hartenkreet dan ook  'No Sweat No Glory!'

 • A few of our favourite things

  Hans Lenders

  Hans Lenders

  Een schop

  Opgegroeid in Limburg in een gezin van tegelzetters. No-nonsense, handen uit de mouwen en doorzetten. Hier heb ik geleerd wat liefde voor het vak, vakmanschap en hard werken echt betekent. Een schop is eenvoudig gereedschap, maar in de juiste handen en door hard te werken kunnen er bergen mee verzet worden.

  Eetstokjes

  Mijn studies, werk en de liefde hebben mij over de wereld gebracht. Na vijf jaar Nigeria en China zijn we nu thuis in het Brusselse. Thuis met het besef dat er voor elk probleem een (creatieve) oplossing is. Dat er meer dan één manier is om naar iets te kijken. Zelfs mes en vork hebben een alternatief. Door goed te luisteren, over grenzen heen te kijken en bruggen te bouwen is alles mogelijk.

  Mijn vliegvishengel

  De souplesse van de vliegvishengel heeft altijd tot mijn verbeelding gesproken. Enorm sterk maar toch veerkrachtig en flexibel onder spanning. Multi-inzetbaar in weer en wind. Maar niet zonder grenzen. Professionaliteit en een eerlijk advies zijn ook niet onderhandelbaar. En als dat eerlijke advies een lastige boodschap betekent, dan zoeken we samen een oplossing in uw belang.

 • A few of our favourite things

  Lieze Joye

  Lieze Joye

  Mijn rugzak

  Reizen is mijn tweede natuur : mijn rugzak blijft nooit lang opgeborgen. De voorbije jaren trok ik door Australië, Brazilië, Indonesië, Mexico, … Guatemala stal mijn hart: de kleuren, de geuren, de ongerepte natuur, de mensen. De eerste keer gaf ik er Engelse les in een afgelegen bergdorpje, de tweede keer mocht ik het reilen en zeilen van het gezondheidsproject en het dorpsleven op de gevoelige plaat vastleggen … twee fantastische ervaringen die blijven hangen!

  Il Bel Paese

  Ook in Italië en meer bepaald in Puglia verloor ik een stukje van mijn hart. Als leerkracht Italiaans reisde ik al vaak door “Il Bel Paese” en zowel de taal, de gastronomie, de cultuur en literatuur als de welbekende Italiaanse gastvrijheid weten me telkens weer te charmeren.

  Engagement

  Samen met een tiental andere vrijwilligers zorgen we ervoor dat de Oxfam Wereldwinkel in Sijsele en Damme een begrip is. De jaarlijkse kerstbeurs is maar één van de vele evenementen waar we vol enthousiasme en engagement voor gaan. Van “enthousiasme” en “engagement” maak ik graag ook mijn professionele codewoorden.

 • A few of our favourite things

  Geert Dobbelaere

  Geert Dobbelaere

  Mijn injectiepennen

  Vier keer per dag, van ontbijt tot het slapengaan, word ik geconfronteerd met zelfzorg en het aanvaarden van mijn tekortkomingen. En toch, er zijn zat mensen die het veel slechter hebben getroffen dan ikzelf. De twee dagelijkse pennenprikjes herinneren me eraan dat voortdurende aanpassing ook een geregeld leven is.

  Mijn multitool

  Ik ben zo’n beetje van alle markten thuis, zonder me echt voor één gat te laten vangen. Multitoolen en multitasken zijn een tweede natuur geworden en geven mij het voordeel verschillende ballen tegelijkertijd in de lucht te houden. Het betekent ook dat ik niet echt hou van kiezen wel van zoveel mogelijk verschillende dingen te doen.

  Een meetlat en waterpas

  Het is alleen in een gekromde ruimte dat de kortste afstand tussen twee punten een kromme is. Mijn aanpak is heel direct en rechtlijnig: plannen, doen en vervolgens de meetlat en waterpas bovenhalen. Resultaten opvolgen, controleren en aanpassen waar nodig, steeds opnieuw. Die rechtlijnigheid geeft ons ankerpunten bij het uitwerken van een plan en gidst de passie in ons werk.

Voor elke vraag bestaat een antwoord.
U kan terecht bij:


Emolife Belgium cvba
Dok Noord 4
Gebouw D kantoor 101
9000 Gent
Routebeschrijving


Griet Dobbelaere

Griet Dobbelaere
grietdobbelaere@emolife.be
Tel +32 9 372 08 82
BE 0818 320902