FedOS zoekt een projectmedewerker. Iets voor u?

FedOS vzw zoekt voor ‘Vier het Leven’ een dynamische kracht die meebouwt aan een innoverend project met een breed maatschappelijk doel. Misschien iets voor u?

Federatie Onafhankelijke Senioren vzw

(FedOS )

Zaterdagplein 6 – 1000 Brussel
1210 Brussel

02/2182719

info@fedos.be

www.fedos.be

 

Zoekt:

1 Projectmedewerker (M/V)

 
FedOS vzw zoekt voor ‘Vier het Leven’ een dynamische kracht die meebouwt aan een innoverend project met een breed maatschappelijk doel. ‘Vier het Leven’ strijdt tegen eenzaamheid onder ouderen door sociaal-culturele activiteiten te organiseren. Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zijn vaak sociaal geïsoleerd. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de samenleving, met het leven. ‘Vier het Leven’ zet zich in om die verbinding te herstellen door ouderen regelmatig persoonlijk te begeleiden naar film-, musea, concert- en theatervoorstellingen. Wij nemen de drempels weg die oudere mensen tegenhouden om de deur uit te gaan. Hierdoor ontstaan nieuwe ontmoetingen en vriendschappen tussen mensen. Wij brengen ouderen in contact met ervaringen die het leven weer de moeite waard maken. Mensen die jaren niet meer buiten kwamen, ontmoeten opnieuw nieuwe mensen en voelen zich weer even verbonden met het ‘echte’ leven.

Als projectmedewerker bent u verantwoordelijk voor de uitrol van dit project van a tot z. Je werkt een cultureel aanbod uit per regio, werft vrijwilligers en matcht hen met ouderen die dan samen op stap gaan. Deze halftijdse betrekking kan uitgroeien tot meer. Je groeit als het ware mee met het succes van dit project.

Verwacht:
- Je beschikt over een bachelor sociaal werk of gelijkgesteld
- Je beschikt over organisatorische, communicatieve en administratieve vaardigheden
- Je hebt een goede kennis van MS Office
- Je bent een creatieve en dynamische persoonlijkheid die zowel in team als zelfstandig kan werken

- Je bent sterk in het netwerken tussen mensen en organisaties

- Je beschikt over een rijbewijs B en een wagen

 

Je hebt voeling met:

- Werken met kwetsbare ouderen

- Werken met vrijwilligers

- Het reilen en zeilen binnen de Vlaamse cultuursector

- Eenzaamheidsproblematieken

Biedt:
- Een boeiende job met de nodige afwisseling
- Een halftijds (50%) contract voor onbepaalde duur (met kans op uitbreiding)
- Een verloning volgens officieel barema PC 329, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering

- Een job met veel creativiteit, sociale contacten en maatschappelijke betrokkenheid
- Tijdsregeling: Dag/halftijds

Bedrijf:
FedOS vzw is een onafhankelijke koepelorganisatie voor seniorenverenigingen die actief is in het hele Vlaamse land. De aangesloten lidafdelingen kunnen steunen op een uitgebreid aanbod aan activiteiten, vormingssessies en begeleiding. Tevens staan er boeiende projecten op het programma. Meer informatie omtrent onze vereniging vind je op www.fedos.be.

Plaats tewerkstelling:
Het nationale secretariaat is gevestigd in centrum Brussel. ‘Vier het Leven’ moet geïmplementeerd worden in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Solliciteren:
Ben je de geknipte kandidaat? Stuur of mail dan tegen uiterlijk 15 februari 2019 jouw sollicitatiebrief samen met een uitgebreid curriculum vitae naar Rudy Blauwbloeme, FedOS, Zaterdagplein 6, 1000 Brussel of mail naar rudyblauwbloeme@fedos.be.

Contact info:

FedOS vzw, Zaterdagplein 6, 1000 Brussel – 02/2182719 – info@fedos.be - www.fedos.be

Deze vacature kunt u hier ook downloaden.

Hans Lenders